View all 15 images

Morning Sunburst

Redmond, Washington 2009
The owner’s vision included a six foot expansion and full renovation of the kitchen, a new eastern addition for dining and an expansive deck with easy access to a newly landscaped yard. Also part of the scope, new cabinetry was introduced within the family room that integrated the new media center and gas insert. Traditional details pay respect to the existing house, while the plan utilizes all the conveniences of a modern kitchen. High windows radiate along the entire east side of the dining addition and overlook the yard. The structure is expressed by the carved rafter tails radiating beyond the window wall. The new deck and stairs respond directly to the geometry of the addition, and the roof extension to the north offers a covered area for the new grill.