View all 30 images

Queen Anne

Seattle, Washington 2011
Quiet, modern, sanctuary… The renovation of this 1800 sf contemporary flat on the west slope of Queen Anne hill began with an updated modern kitchen and dining area. The collaboration then moved on to the Master Suite, completely redesigning the spaces, removing any sign of its 1977 origins. The owners requested a full expanse of mirrored walls, flexible lighting, heated tile flooring, glass basins and glass tile accents. The owner’s museum-like aesthetic continued the clean white walls, but the design process led to a deeper level of refinement. The material adjacencies are meticulously detailed, designed to be quiet and calming. Wall, tile and mirror transitions are aligned in the same plane, including base tile, with each material change separated by a simple shadow line reveal. Medicine cabinets are integrated within the mirrored walls. Quartz stone is used for the counters and the jetted tub surround, with panels separated by glass tile accents.